Spansk Musikk

Blant de flere grunner bak populariteten til spansk historie og sivilisasjon, er den spanske musikken en stor grunn. Det er mange unike funksjoner av musikk i Spania, og denne musikken er unik fordi den kombinerer ulike kulturer og sivilisasjoner. Årsaken bak dette er dominans av Spania av ulike kulturer i ulike land. Sigøynerne er kjent som skaperne av spansk musikk og denne musikken er mye inspirert av dansene fra Andalusia, Tartessos og muslimer i regionen. Tre vanlige ingredienser i spansk musikk er sangen, Baile (dans) og gitar. Det er faktisk vanskelig å nøyaktig vurdere inspirasjon av spansk musikk, men ingen tvil, denne musikken er veldig unikt og svært forskjellig fra de andre nasjonene i Europa.

Hvis vi ser på utvikling og historie av musikk i Spania, så er det helt klart at denne musikken er sterkt påvirket av maurerne, grekerne og romerne. Disse tre sivilisasjoner påvirket spansk musikk i løpet av tidlig periode av sin utvikling. Mozarabiske sang er navnet på musikken som spilles i kirkene i Spania. Det var Spania hvor den polyfone begrepet musikk oppsto i det 16. århundre.

Spania er kjent for de ulike musikkfestivaler holdt av landet i ulike tider av året. Interessen for turister har gjort musikken en mye uthevet del av hele turist-aktivitet. Den pop og rock & roll musikkstiler er svært kjent i Spania, og de fleste av de spanske musikk stjerner er kvinner. En annen populær form for musikk i Spania kalles Ye Ye og den påvirkes av de britiske og amerikanske rytmer. Blant de populære sangere i Spania er Enrique Iglesais, Miguel Bose og Rosa Lopez. Det er mange kjente musikkgrupper også, og blant dem er fallende Kids, Ketama, Pereza, Los Bravos og Greta.

Folkemusikk i de ulike regionene i Spania er også veldig populært. Cantabria er en folke slags musikk som er populær i Baskerland, og det er markert med stokk dans og intrikate bue. Rebec er også en folkemusikk der det er en rekke instrument spillere involvert slo trommer og klarinett. Rondalla og Dulzaina er de former for dansemusikk som er populær i Castilla. Den berømte rytmer i Spania inkluderer joya, sirkel dans og habas verdes.